понеделник, 15 януари 2018 г.

Пожелания за Имен ден!-Възнесение Господне - Спасовден

Честит Имен ден! 🎁💐
Казват,че човек се ражда два пъти-веднъж,когато изплаче за първи път и втори път-когато му дадат име.Името е пожелание,но и отговорност!Пожелавам ти да осъществиш най-доброто от посланието на името си и да го свържеш с още куп благочестиви значения!
ЧЕСТИТ СПАСОВДЕН!🥂🍾
************************
Имен ден празнуват:
СпасСпаскаСпасенаСпасенияСпасимирСпасимираСпасунаСотир
****************************
Според християнските вярвания, след смъртта и Възкресението си, в продължение на 40 дни Христос се среща с учениците си, за да им разказва за Божието царство. На 40-тия ден, придружен от тях и от Дева Мария, той се изкачва на Елеонския хълм до Ерусалим, и оттам, пред очите на всички, се възкачва на небето, което се смята за край на Христовия път на земята. Въпреки това, Христос не изоставя хората, а им изпраща Светия Дух на Петдесетница и не престава да се застъпва за тях пред Отца.
На български празникът се казва и „Спасовден“, дума, която етимологически произлиза от „спасение“.Спасовден е професионален празник на хлебари, шофьори, строители, хотелиери и цветари. В някои традиционни католически държави, например във Франция, Възнесение Господне е официален празник и почивен ден.
В народните вярвания, нощта срещу Спасовден е лечебна и болните ходят за росен, лягат до цветето и поставят до главата си някакъв дар за русалките-лечителки.



******************************************
✝️Честит Имен ден!!!💐🎁🎊😇
Моето желание за теб е да си здрава и да има хора и неща около теб,които да те правят истински щастлива!
Да ти се сбъднат всички мечти и желания!
Ти заслужаваш всичко това!
💞ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!🎊НАЗДРАВЕ!!!🥂🥂🍾
*****************************************************
Имен ден празнуват:
Спас,Сотир,Спаска,Спасена,Спасения,Спасимир,Спасимира,Спасуна
*******************************************************Възнесение Господне - Спасовден е!!!
Според християнските вярвания, след смъртта и Възкресението си, в продължение на 40 дни Христос се среща с учениците си, за да им разказва за Божието царство. На 40-тия ден, придружен от тях и от Дева Мария, той се изкачва на Елеонския хълм до Ерусалим, и оттам, пред очите на всички, се възкачва на небето (Евангелия от Лука 24, 50-53; от Марко 16, 19), което се смята за край на Христовия път на земята. Въпреки това, Христос не изоставя хората, а им изпраща Светия Дух на Петдесетница и не престава да се застъпва за тях пред Отца.
На български празникът се казва и „Спасовден“, дума, която етимологически произлиза от „спасение“.
Спасовден е професионален празник на хлебари, шофьори, строители, хотелиери и цветари. В някои традиционни католически държави, например във Франция, Възнесение Господне е официален празник и почивен ден.
В народните вярвания, нощта срещу Спасовден е лечебна и болните ходят за росен, лягат до цветето и поставят до главата си някакъв дар за русалките-лечителки.




Няма коментари:

Публикуване на коментар